2010. május 4., kedd

Térkép

Jó pár éve, van talán tizenöt is, rajzoltam egy térképet Ordasról. Amit aztán számítógép segítségével kicsit "felöltöztettem", és felnagyítottam. Azóta is a faluközpontban lévő Rákóczi parkban segít eligazodni az idegeneknek. Időről időre új fotók kerültek rá, ahogy a falu is változik.
Aztán tavaly iciri-piciri falumnak lett egy iciri-piciri dunai kikötője (régen is volt, hajóállomásnak nevezték, még a nagy állomásépület is megvan, ahol naponta kikötöttek a személy- és áruszállító hajók, de ez már egy másik történet). És ebbe a kikötőbe érkeznek vasárnaponként nem is olyan iciri-piciri kirándulóhajók, német, holland és még ki tudja, milyen nációkkal. Buszok szállítják őket innen különböző fakultatív folklórprogramokra, de akit inkább egy szép, békés, pici alföldi magyar falu érdekel, azok itt maradnak egész napra, és sétálnak a girbe-gurba utcákon, benéznek az egyszerűségében gyönyörű református templomunkba, megnézik a falu gólyapárját, járnak egyet a töltésen, vagy leülnek kávézni a faluház előtt.
Az ő részükre dolgoztam át ezt a térképet, friss fotókkal, és zsebméretűre összehajthatóan.

3 megjegyzés:

  1. Valamiért nem jelent meg a reggeli megjegyzésem! Úgyhogy most újra próbálom....

    VálaszTörlés
  2. NEhezen, de most megjlent. Szóval: nagyon tetszik a blogod, tényleg kreatív, és Te is az vagy. Szöszög majd ratja kicsit. (Göndi-Gömbi)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Jó, hogy bekukkantottál hozzám. Gyere máskor is!
    Enikő

    VálaszTörlés