Most pedig, hogy így elkalandoztam, térjünk vissza Viki fullcsokis muffinjához, ami bizony az első kóstolás után bejegyezte magát a rendszeresen sütendők listájára. Egyszerű, kb. 20 perc alatt komplett kész, már ha előtte valaki egy tízdekás étcsokit apróra darabol. Ezt a feladatot Tamásra bíztam valamelyik nap, és el is készült a muffin, és kb. ugyanilyen gyorsan el is fogyott. Ma hazajöttünk, kánikula kint, a lakásban kellemes hűvös, aztán egyszer csak elborult, még kevés eső is esett. Tamás jött-ment, aztán egyszercsak minden átmenet nélkül azt mondta, hogy ő szívesen szeletelne csokit. Ezt a finom célzást csak egy rideglelkű, kérgesszívű ember engedhette volna el a füle mellett. És most, amíg itt hűl a sütemény, megosztom veletek a receptjét.
Fullcsokis muffin
Hozzávalók 12 db-hoz: 2 tojás, 10 dkg margarin, 2 dl tejszín, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg olvaszott csokoládé, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg durvára vágott étcsokoládé.
Összekeverjük a tojásokat, a puha margarint, a tejszínt, a cukrot és az olvasztott csokoládét. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzákeverjük a csokoládés masszához, majd belekeverjük a durvára vágott csokoládét is. A muffinformát kikenjük margarinnal, belekanalazzuk a tésztát (kb. 2-2 kanál jut a mélyedésekbe).
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, s a sütiket addig sütjük, míg a tetejük be nem repedezik. Ez kb. 10-11 perc. Ilyenkor a közepe még lágy - de így a jó! Nem eldumálni az időt! (Ez Viki tanácsa.) De ha véletlenül túlsül, az sem tragédia!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése