2009. december 3., csütörtök

Megyünk Kecelre!

No, ez még nem lenne olyan nagy hír, de nekünk egy nagy esemény. Mi, a "Rongyosok", ahogy drága Czár Jani bácsi (népijáték-készítő, fafaragó, a Népművészet Mestere) hív tréfásan bennünket, mi már vagy tíz éve (lehet, hogy több is) állandó résztvevői vagyunk a Kecelen, így december első hétvégéjén rendezett háromnapos rendezvénynek, a Flórának.



Barátnőimmel, a Pe-Patch-Elők, szóval a Pepecselők kis közösségével holnap reggel is felkerekedünk, hogy Kecel és az odalátogatók széles seregével megismertessük a foltvarrás életmódbeli és tárgyiasult gyönyörűségeit.
Van itt ilyenkor virágkiállítás és virágkötészeti bemutató, immár hetedik éve itt rendezi Kovács László kalocsai fazekasmester az Országos Fazekas Kiállítást, sok-sok kézművest is meghívnak erre az alkalomra az úgynevezett "Mesterségek bemutatójára" (ide várnak bennünket is), és persze lehet cserepes virágot is venni, sőt ajándékféléből is bevásárolhatnak az árusok, kereskedők asztalainál.
Mi pedig a csajokkal végre egy évben egyszer három napot eltölthetünk együtt, sok beszélgetéssel, nevetéssel, bohókás vidámsággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése