2011. július 2., szombat

Takarót varrtam

Már nagyon régen volt, hogy utoljára nagyobb darab varrásába fogtam. Mert jó volt, hogy abban a pici időben, amit mostanában varrással tudtam tölteni, végeredmény is született, kész mű, aminek örülni lehetett.
Azonban a múltkori anyagpakolás, átköltöztetés, selejtezés során újra előkerültek olyan régi anyagdarabok, amik beindították a fantáziám, és mégiscsak nekifogtam egy takarónak. No nem dupla franciaágyra valónak, először csak egy olyannak, ami alá egy kisgyerek elfér. Így született meg ez a 75x90-es takaró.
Nagyon sokat elszuttyogtam a tűzéssel, de nagyon élveztem.
És még a hátoldala is egész tűrhetően sikerült, egy-két kisebb ránc van csak rajta.
Mikor még csak a négyzetek voltak összevarrva és a kék széle, igazán nem is tetszett, aztán gondoltam, tűzéssel fel lehetne dobni. Elkezdtem böngészni a netet tűzésminták után, hátha találok valami jó ötletet, és akkor ráakadtam a Tűzés bibliájára. Itt találtam egy-két jó mintát, melynek alapján kitaláltam ennek a kis takarónak a tűzését. Nagyon feldobta ezeket az egyébként igen jelentéktelen anyagokat.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jó lett, megnéztem a tűzéses oldalt is, hát van mit tanulni.
    Mostanában én is próbálkoztam tűzéssel, csak lassítanom kell a kezemen.

    VálaszTörlés
  2. Ha a kezeden nem tudsz, lassíts a gépeden :-))
    Lehet kapni "lassítót", a hímzők használják, nekem is van, igaz, nem használom, de szívesen kölcsönadom, hogy kipróbáld.
    Enikő

    VálaszTörlés