2010. szeptember 11., szombat

Leporoltam a varrógépem

Persze, csak képletesen, mert arra azért nagyon vigyáztam, hogy az ide-oda költözésben azért neki haja szála se görbüljön. Varrni persze már hosszú ideje nem varrtam semmi olyat, amit mutathatnék, mert gondolom, egy pár nadrágszár felvarrásra, némi fehérnemű javításra azért nem vagytok kíváncsiak.
Tegnap előkerült a sok anyagkupac rakosgatása során néhány kiszabott dolog, amit még hónapokkal ezelőtt követtem el. Tegnap este odaültem a varrógéphez, elkezdtem varrni és nagyon csúnya öltéseket csinált. Már majdnem elhittem, hogy vérig sértődött a mellőzéstől, amikor észrevettem, hogy rosszul fűztem be az alsócérnát!!! Pedig olyan egyszerű, szinte eltéveszthetetlen! Szinte!
E kis malőr után aztán már nem volt semmi baj. Ma be is fejeztem egy egyszer már készített kozmetikaivatta-tartót, kis csipkével díszítve, az alsó talpát pedig újragondolva. Ez most fehér ripsz szalagból készült, de még így is elég körülményes volt a bevarrása. Mialatt kész lett, már van is egy újabb ötletem, a következőt már úgy készítem.

3 megjegyzés:

  1. de jó ötlet! Nagyon jó lett!
    Elvileg megyünk a Paprika napokra :-) Te is ott leszel a vásárban?

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg igen. De még hétfőn dől el, hogy kinek hol lesz a helye, mert azokban a sátrakban és fabódékban leszünk, mint a folklóron, és úgy mondták, osztozni kell a helyeken, mert 8 sátor-faház van, és arra 11 alkotó. De biztos, meg tudunk egyezni. Csak jó idő legyen!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Az ötelted alapján én is varrtam egy vattakorong tartót magunknak. Ha van kedved, nézd meg milyen lett :)
    http://1napos.blogspot.com/2011/05/vattakorong-tarto.html

    VálaszTörlés