Igaz, nem volt itthon három pohár kefírem, de egy igen, és két pohár joghurt, hát gondoltam, olyan nagyon nem rontom el vele.
Hozzávalók: 3 kis pohár kefír (nálam a már írt joghurt és kefir keverék), innentől a kefírespohár a mérték: 1,5-2 pohár cukor, 4 pohár liszt, 0,5 pohár olaj, 1 evőkanál szódabikarbóna, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor.
Egy nagy tálban ovális habverővel (amit akként árulnak, de én még soha nem tudtam vele habot verni, de keverésre kiváló) összekeverjük a kefírt a cukorral, az olajjal, a kakaóporral, a szódabikarbónával és végül a liszttel. Jó sűrű massza lesz, ezt egy jól kimargarinozott, kilisztezett tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben (nekem a 7-es fokozaton) 35 perc alatt készre sütöttem.
Ilyen lett kívülről, és ilyen belül:
Az eredeti receptelő lekvárt kent a tetejére és megszórta kókuszreszelékkel, én most ezt elhagytam, és a durvára darabolt diót választottam díszítő finomságnak. Sikere volt, de egy kis baracklekvárt azért csorgattunk a tetejére!
Igen! Ez a söti valóban ott van :)
VálaszTörlésAz eredetin kívül nálunk sült már meggyesen, dió-mandulával, márványosan, "csak úgy natúran" :)
söti = süti :)
VálaszTörlés