2010. október 22., péntek

Címoldalon

voltam megint a Meskán. Judit barátnőm figyelmeztetett, hogy katicás kitűzőm bohoka jóvoltából odamászott a Meska címoldalára, a Szemezgetőbe. Ezúton is hálás-katicás köszönetem érte!
Ma pedig újabb üzenet egy kedves ismerőstől, Zitától és egy újabb sms barátnőmtől, hogy már megint...! Ezúttal a kékfestős tartókám tetszett meg egyik kedves kézművestársamnak, lollipopup-nak.
Nagyon-nagyon örültem, és köszönöm neki is!

2010. október 5., kedd

Azért mindig visszatérek...

... mostanában a filchez és a kékfestőhöz. Amikor ezeket tervezem és varrom, úgy érzem belül, hogy mindig is ezt szerettem volna csinálni. Elővettem a magyar motívumos gyűjteményt, és azokból merítek, persze kicsit átalakítom, hozzáteszek, elveszek...

Persze a leveles is visszatér, de azt sem sablon alapján készítem, hanem mindig ahogy sikerül, ez a jó benne, nincs két egyforma levél rajta, és nincs két egyforma tartó.
Ugye, látszik rajtuk, hogy örömmel csinálom?

2010. október 3., vasárnap

Újra Mindigszatyor...

Barátaim kérdezték, hogy mikor varrok újra olyan összecsukhatós szatyrot, mert mostanában nem látták sem itt, sem a meskán. És mivel én elneveztem ezt "Mindiglegyennáladszatyornak", ez túl hosszú, így kapott tőlük egy új nevet, a "Mindigszatyrot". Hát itt van egy, szintén a napraforgós sorozatból.


Most kezdem feltöltögetni a készletemet, lassan sorra kerülnek ezek a szatyrok is, hiszen kell készülni a szokásos december eleji keceli vásárra, amire már megkaptuk a meghívót.